Müjde EYT'li Emeklilerde yüzde 25 Emekli zammından Faydalanacak


Bu yıl içinde emekli olan tüm Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25'lik Maaş zam artışı EYT'liler dahil Tüm emeklileri kapsayacak.
Müjde EYT'li Emeklilerde yüzde 25 Emekli zammından Faydalanacak

Asgari ücret, memur maaşı derken vergi ve harçlarda yapılan zamlar ve sonrasında tüm dikkatler 15 milyon Emekli vatandaşı ilgilendiren zam konusuna çevrildi.

Hükümetin ilk etapta Meclis'e sunduğu torba yasa teklifininde   memur maaş zamları varken emeklilere yönelik bir düzenleme olmaması Emekli maaşı alan 15 milyon emekiletde hayal kırıklığına neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Emekli zam oranı torba yasaya eklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile emekliye zam oranı da torba yasaya eklenerek TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifine eklenen emekli aylığının enflasyon farkı ile birlikte toplam yüzde 25 oranında artırılmasına ilişkin madde kabul edildi.
Kabul edilen teklifle Teklife eklenen maddeler ile Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaşına  yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25 zam yapıldı.

Yapılan yüzde 25 'lik zam Temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere Resmi Gazetede yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

EYT'liler de Emeklilere Yapılan Zamdan   yararlanabilecek mi?

Zam oranı belli olduktan sonra EYT'liler bu zam kapsamına alınacak mı soruları konuşulmaya başlandı.

Uzmanlar ise yapılacak artıştan her durumda emekli olanların bu ilave artıştan yararlanacağını belirtti.

Eeklilere Yapılan Yüzde 25'lik Emekli Maaş zammı EYT'lileri de kapsıyor

Bu kapsamda Emeklilere temmuz ayında yapılacak zamdan EYT'liler de yararlanabilecek. Meclis'e sunulan torba yasanın geçici maddenin b fıkrasında 2023 yılında emekli olanların hepsi bu kapsama alınacak



Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar