Android Telefonlar Android 14 sürümüyle PC web kamerası özelliklerine kavuşacak - Haberportalim.com Android Telefonlar Android 14 sürümüyle PC web kamerası özelliklerine kavuşacak - Haberportalim.com 

Android Telefonlar Android 14 sürümüyle PC web kamerası özelliklerine kavuşacak


Android Telefonun usb bağlanma seçeneklerine web kamerası seçeneğide eklenecek Bu seçenekle Bir Android telefonunu web kamerası olarak Windows'a, Mac'e, Linux'a ve hatta başka bir Android telefonda kullanılabilinecek.
Android Telefonlar Android 14 sürümüyle PC web kamerası özelliklerine kavuşacak

İşte Android telefonunuz için yeni ve eğlenceli bir kullanım: Bir PC web kamerası! En son Android beta sürümünde, bir telefonu bir PC'ye bağladığınızda, web kamerası işlevselliği için USB Tercihleri ​​menüsünde yeni bir seçenek ortaya çıkacaktır. Varsayılan "dosya aktarımı" yerine bu seçeneği seçmeniz yeterlidir; telefon kamerası kendisini web kamerası olarak kaydedecektir. Ardından Zoom'u çalıştırabilir ve görüntülü görüşmeye başlayabilirsiniz.

Bu özelliğe sahip Android sürümü büyük olasılıkla Ekim ayında Pixel 8 ile birlikte çıkacak. Android 14  " Android 14 QPR1 Beta 1 "dir. Android 14,  QPR1, Android 14'ün ilk kararlı derlemesinden sonraki üç aylık sürümdür ve Aralık ayı civarında çıkması bekleniyor. (QPR, üç aylık platform sürümü anlamına gelir.) Bunlar, genellikle "özellik indirimleri" olarak pazarlanan büyük sürümler arasında gerçekleşir. Şu anda Android 13 teknik olarak "Android 13 QPR3"tür.

Android teknik olarak bu özelliği iOS'tan kopyalıyor. Apple'da buna " Süreklilik Kamerası " adı veriliyor ve iPhone ile Mac arasında kablosuz olarak çalışacak ki bu oldukça hoş bir şey. Her zamanki gibi Android sürümü, özellik genel bir USB web kamerası olarak sunulduğundan çok daha esnektir. Windows, Mac, Chrome OS ve muhtemelen Linux gibi hemen hemen her şeyde çalışmalıdır. Hatta bir Android telefonu başka bir Android telefona bağlayabilir ve ilk telefonun kamerasını ikinci telefon için web kamerası olarak kullanabilirsiniz. Ancak unutmadan söyleyelim Henüz telefonun mikrofonunu kullanamayacağınız için yine de bir çeşit mikrofona ihtiyacınız olacak. Umarım kararlı sürümler için bu durum zamanla düzeltilir.



Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar