Evlilik kredisinin ayrıntıları açıklandı - Haberportalim.com Evlilik kredisinin ayrıntıları açıklandı - Haberportalim.com 

Evlilik kredisinin ayrıntıları açıklandı


Merakla beklenen Evlilik kredisinin ayrıntıları açıklandı. Peki, yeni evleneceklere faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek, ve şartları neler olacak? İşte detayları
Evlilik  kredisinin ayrıntıları açıklandı

Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni evlenecek olan çiftlere, müjde vererek, faizsiz 150 bin TL kredi verileceğini açıklamıştı. Son olarak Kabine sonrası "Evlilik kredisi" hakkında konuşan Bakan Göktaş ise Merakla beklenen Evlilik  kredisinin ayrıntılarıaçıkladı. Peki, yeni evleneceklere faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek, şartlar neler olacak? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek olan çiftlere faizsiz kredi imkanı sağlayacak düzenlemeyle ilgili ayrıntıları açıkladı. Peki, evlilik kredisi ne zaman verilecek, peki şartları neler olacak

Kabine sonrasında gazetecilerin, "Bu ay içerisinde çıkmasını bekliyor muyuz?" sorusuna Göktaş, "Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz." yanıtını verdi. Buna göre; Yeni evleneceklere faizsiz evlilik kredisinin aralık ayında verilmesi bekleniyor.

EVLÄ°LÄ°K KREDÄ°SÄ° VERÄ°LME ÅžARTLARINI NELERDÄ°R

Yeni evlenecek gençlere kredi imkanı sağlayacak Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, şu bilgileri paylaştı:
"Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır.

FAÄ°ZSÄ°Z EVLÄ°LÄ°K KREDÄ°SÄ°NDEN KÄ°MLER FAYDALANACAK?

Faizsiz evlilik kredisi için kriterleri de açıklayan Bakan Göktaş, "18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek." dedi.

VERİLECEK EVLİLİK KREDİSİ 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ OLACAK

Bakan Göktaş, 4 yıllık kredinin, 2 yıl geri ödemesiz olacağını ve sıfır faizle verileceğini söyledi.
Yönetmelik çıkarılması gerektiğini belirten Göktaş, pilot bölgeden başlama nedeninin deprem bölgesindeki gençlere destek olduğunu kaydetti.

 



Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar