Dul ve yetim aylığına yüzde 25 zam yapılacak - Haberportalim.com Dul ve yetim aylığına yüzde 25 zam yapılacak - Haberportalim.com 

Dul ve yetim aylığına yüzde 25 zam yapılacak


Dul ve yetim aylığı alanlara müjde! Temmuz 2023 itibariyle emekli zammıyla birlikte dul ve yetim aylığına yüzde 25 zam yapılacak
Dul ve yetim aylığına yüzde 25 zam yapılacak

Temmuz ayı Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, memur emeklisine yüzde 17,55, SSK ve Bağkur emeklisine ise yüzde 19,77 oranında zam yapıldığı duyurulmuştu. Hemen sonrasında yapılan düzenleme ile tüm emeklilere yapılacak zam oranı yüzde 25'e yükseltildi. Bu zam oranı dul ve yetim aylığı alanlarada aynı oranda faydalanacak.

Dul ve yetim aylığının belirlenmesinde en önemli faktör, emekli aylığıdır. Emekli sandığı, SSK ve Bağkur'dan emekli olma hakkını elde etmiş kişilerin vefatının ardından eşleri ve bekar veya dul kız çocukları, dul ve yetim aylığı almaktadır.

Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte, memur emeklisine yüzde 17,55, SSK ve Bağkur emeklisine ise yüzde 19,77 oranında zam yapıldığı bilgisi ortaya çıkmıştı. Ancak refah payı eklemesiyle birlikte bu oranlar tüm emekliler için yüzde 25'e çıkarıldı. Dolayısıyla, dul ve yetim aylığına da yüzde 25 zam yapılması kararlaştırıldı.

DUL VE YETİM AYLIĞINA TEMMUZ 2023  AYINDA YÜZDE 25 ZAM UYGULANACAK

Dul ve yetim aylığının Temmuz 2023 itibariyle ne kadar olduğu, emeklilerin hangi kurumdan emekli olduğu, çalışma süreleri ve ödedikleri prim miktarları gibi farklı faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle, Temmuz ayında zam yapılmış dul ve yetim aylıkları da çeşitlilik arz edecektir.

BU YENÄ° YÃœZDE 25 ZAM NASIL YANSIYACAK ?

Dul ve Yetim Aylığı Alanların yeni Yüzde 25 zamla ne kadar alacaklar en kolay hesaplama şöyledir;  Örneğin Dul ve Yetim Aylığı olarak, 3 Bin TL  alan Dul veya Yetimin aylığı Temmuz 2023 ayı itibariyle 3 Bin 750 TL' ye yükseltildi.



Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar